Zákaznická podpora

EKKA-Gold PŘEDSTAVUJE - Producent Münze Österreich - 2

Rady a tipy

Nová jednouncová stříbrná mince 825. výročí Vídeňské Mincovny - Leopold V. 31,1 g (1 Oz) nadchla sběratele a investory.

„Investiční mince nejsou pro sběratele“ - toto klišé je zastaralé již mnoho let, protože poptávka sběratelů po investičních mincích s různými motivy stále roste. To lze pozorovat například v popularitě australských mincí – s motivy čínských lunárních znamení nebo koaly a kookaburry. Rakouská mincovna při vydávání investičních mincí ve zlatě, stříbře a platině s významnou skupinou z okruhu sběratelů mincí z drahých kovů nepočítala.
Naopak motiv "Vídeňské filharmonie" se mezi investory stal evropským investičním produktem z drahých kovů číslo jedna.
Pro 825. výročí založení mincovny ve Vídni přichází Münze Österreich s několika překvapeními, které jsou určeny právě pro sběratele mincí a jejichž srdce mají potěšit.

Poprvé od zavedení stříbrné mince Wiener Philharmoniker v roce 2008 je tato mince vyražena s jiným motivem.
V roce 2019 se objeví tři zcela nové jubilejní mince, které svými parametry přesně odpovídají stříbrnému filharmoniku – tedy nominální hodnotě, hmotnosti, průměru a tloušťce.
Tento vydavatelský počin je skvělou příležitostí ke koupi. Mince v sobě kombinuje dvě vlastnosti.
Jednak je to mince z drahého kovu, a to z ryzího stříbra, ze kterého se razí i světoznámá investiční mince Vídeňský filharmonik. Ryzost 999/1000 i hmotnost 31,1 gramu (1 Oz - 1 trojská unce) stejně jako i rozměry mince 37 x 3,20 mm jsou shodné.
Za druhé pro svůj skvělý design a vynikající zpracování se z mince stává žádaný sběratelský kousek s potenciálem růstu ceny v čase.

Popis mince
Na obou stranách mince je vyobrazení vznešeného Rytíře Leopolda V.
Jednou jako velitele regimentu jedoucího na koni s erbem a vlajkou. Jedná se o motiv převzatý z originální Leopoldovy jezdecké pečeti, jejíž originál je uložen v Stift Heiligenkreuz. Tam, kde je Leopold V. pohřben. Toto dynamické a energické ztvárnění je příznačné pro vévodu, který značnou část svého života strávil v sedle.
Na této straně je uvedena nominální hodnota mince 1,50 EURO, rok ražby 2019 a hmotnost mince 1 UNZE FEINSILBER. Kolem horního okraje je nápis REPUBLIK ÖSTERREICH.
Na druhé straně mince je portrét Leopolda ve zbroji s přilbou na hlavě a mečem v ruce. Je viditelná i vlající korouhev s fragmentem orlice a letopočtem 1194.

Mince LEOPOLD V. je první mincí ze tří, které vídeňská mincovna Münze Österreich (MÖ) v jubilejním roce 2019 vydává.
Následovat budou mince WIENER NEUSTADT s datem emise 13. 3. 2019 a ROBIN HOOD, vyražený ke dni 16. 10. 2019.
K tomuto data hodlá MÖ vydat všechny tři mince i v dárkovém setu.

Poptávka po aktuální novince stříbrné minci „Leopold V.“ je obrovská. Ostatně celá produkce první ražby je již vyprodaná. Nejen pro přísně limitovaný počet 100 000 kusů, ale v neposlední řadě také díky tomu, že Rakouská mincovna se svými inovacemi má mnoho věrných fanoušků po celém světě.
Díky dlouholeté a úzké spolupráci našeho partnera pro aurum s Rakouskou mincovnou může Vám EKKA-Gold tuto minci nabídnout. To platí i pro následné ražby „Wiener Neustadt“ (03/13/2019) a „Robin Hood“ (16.10.2019). 

Ivan Tománek Odborník na vzácné kovy

O autorovi:

Ve finančním sektoru pracuje od roku 1996, původně pro společnost Nationale-Nederlanden / ING.
Od roku 2008 spolupracoval se správcem finančního majetku, německou společností Catus AG Vermögensverwaltung.
Oboru vzácných kovů se věnuje od roku 2009. Je spoluzakladatelem a jednatelem společnosti EKKA-Gold s.r.o.

Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.