Zákaznická podpora

Zlatá investiční mince Bird of Paradise Viktoria 1 Oz 2018

Motivy investiční mince Bird of Paradise 1 Oz 2018

Na přední (lícní) straně mince je stejně jako na všech ostatních mincích britského Commonwelthu portrét královny Alžběty II.  s korunkou na hlavě. Obvod mince lemuje nápis ELIZABETH II AUSTRALIA 2018, v dolní části je uvedena nominální hodnota mince 100 DOLLARS.
Na rubové straně je dominantní vyobrazení stojícího samečka rajky při rituálním aktu namlouvání samičky. Po obvodu mince je nápis AUSTRALIAN BIRD OF PARADISE, ve spodní části je informace o hmotnosti mince a její ryzosti 1 oz 9999 GOLD. Pod křídlem rajky v pravé části mince je drobné písmeno "P", odvozené od názvu města Perth - sídla mincovny.

Australské mince se těší veliké oblibě, neboť vedle tradičně skvělého designu i kvality mincí lze jimi podnítit také sběratelskou vášeň a lety tak nasbírat celou hodnotnou sérii mincí se zajímavými motivy.
Lze oprávněně předpokládat, že nová série mincí bude investory a sběrateli stejně žádaná, jako úspěšné ražby dvou sérií dvanácti motivů čínského lunárního kalendáře od krysy až po vepře. Sada I. byla ražena v letech 1996 až 2007, druhá série od roku 2008 s ukončením v roce 2019 motivem vepře.

EKKA-Gold doporučuje k nákupu jako investiční minci s potenciálem růstu ceny nad běžnou tržní cenu zlata.

Nádherný pták rajka - Bird of Paradise.


Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.