Zákaznická podpora

Právě vyšla třetí stříbrná mince Jorkšírský teriér ze sběratelské série Psí plemena


Češi jsou národem vášnivých pejskařů, čtyřnohého kamaráda má doma téměř 30 % z nás. Právě to vedlo Českou mincovnu k emisi dvanáctidílné sběratelské série stříbrných mincí.  


Rok 2021 – začátek emise sběratelské série Psí plemena

 

První mince vyšla letos v únoru a je na ní zobrazen oblíbený Německý ovčák (2021), na druhé vydané minci je v naších zemích velmi populární plemeno – chytrý, svému pánovi věrný, ale také velmi paličatý krátkosrstý Jezevčík (2021).  Na třetí minci se představí Jorkšírský teriér (2021), což je milý, ale také bojovný psík, který dříve pracoval po boku lidí v dolech a lovil krysy, ale postupně se pro svou přátelskou povahu stal společenským a výstavním plemenem. Ještě letos se můžeme těšit na minci s vyobrazením zlatého retrívra.

 

Na které další mince se můžete těšit?

 

V roce 2022 budou vydány mince s motivy plemen – ohař, border kolie, bernský salašnický a knírač. Na 2023 jsou připraveny mince s vyobrazením plemen německý boxer, dobrman, kavalír king charles španěl a celou série zakončí vydání mince se sibiřským huskym. Stříbrné mince o ryzosti 999/1000, obsah stříbra je 31,1 g jsou raženy v zahraniční licenci ostrova Niue, na averzní straně každé mince je proto portrét královny Alžběty II. Autorem reversní strany mince, která je věnována již určitému psímu plemenu, je medailér MgA. Martin Dašek. Mince mají zajímavý design a jsou řemeslně velmi kvalitně zpracované. Tematicky zaměřené sběratelská edice České mincovny se těší velkému zájmu, například populární série Sluneční soustava je dnes již naprosto vyprodaná.

 

Emisní náklad mincí je omezen na pouhých 1000 kusů. Součástí série je výpravná publikace, která slouží jako album pro bezpečné uložení a prezentaci celé série mincí. Album je možné zakoupit jen současně s nákupem některé z mincí a bylo vydáno v nákladu 500 kusů. Poslední kousky máme ještě skladem.

Skvělý dárek, ale také sběratelská příležitost

Mince ze sběratelské série Psí plemena mohou být nejen vhodným, ale také hodnotným dárkem pro všechny milovníky psů, které máte mezi příbuznými a přáteli. Nezapomeňte, ale také na sebe. Jedná se o velmi zajímavou sběratelskou příležitost, kompletní sbírka může mít velký potenciál růstu. Proto ji lze jednoznačně doporučit k nákupu.


Stříbrná mince Jorkšírský teriér 2021 - 31,1 g

 



Sběratelská série Psí plemena







Redakční rada EKKA-Gold


Redakční tým společnosti EKKA-Gold tvoří:

Lucie Kaletová

Maja Kaletová

Ivan Tománek



Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.