Zákaznická podpora

Právě vychází druhá emise stříbrné mince Motocykl Jawa 250

Tato jedinečná mince patří do cyklu stříbrných mincí České národní banky, který je věnován slavným dopravním prostředkům. Jedním z nich je právě legendární motocykl Jawa 250 typ 353, charakteristický svou červenou barvou a zlatými linkami. Asi není nutné dodávat, že svým odvážným vzhledem dodnes na silnicích strhává pozornost.

Tento motocykl byl vyráběn v rámci centrálního plánování v 50. letech 20. století jako součást Národní řady. Předchůdce motocyklu byl JAWA 250 nebo také „Pérák“, po kterém zdědil dvoutaktní motor s objemem 250 kubických centimetrů. Konstrukce nového motocyklu se však liší a to především zadní kyvnou vidlicí, pro kterou dostal trefnou přezdívku ,,kývačka’’. Motocykl se díky své unikátní konstrukci a neotřelého vzhledu brzy dočkal velkého úspěchu a byl dovážen do 120 zemí světa.

Stříbrná mince má nominální hodnotu 500 Kč a vychází v maximálním emisním nákladu 30 000 ks. Autorkou povedeného motivu, který znázorňuje Motocykl Jawa 250, je slavná medailérka Petra Brodská, DiS.

Stříbrná mince 500 Kč Motocykl JAWA 250 jistě potěší všechny fanoušky dopravních prostředků, ale také ty, kteří si rádi zavzpomínají na staré časy!
Mince je také vhodnou příležitostí pro všechny investory.





Redakční rada EKKA-Gold


Redakční tým společnosti EKKA-Gold tvoří:

Lucie Kaletová

Maja Kaletová

Ivan Tománek



Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.