Zákaznická podpora

Zlatá investiční mince Royal Arms 2022 právě v prodeji

Tato unikátní mince je věnována královskému znaku Spojeného království.
Znak vychází ze slavné historie a tradic, navazuje ale také na znaky starší, které byly používány ještě v dobách Středověku, kdy Anglie, Skotsko a Irsko netvořily jeden státní útvar.

Středobodem znaku je detailně propracovaný čtvrcený štít, jež představuje jednotlivé národy Spojeného království. Název mince Royal Arms je zkratkou oficiálního názvu královského erbu  "The Royal Coat of Arms of the United Kingdom”.


Jak štít vypadá a co představuje?

V prvním a čtvrtém poli jsou vyobrazeni tři kráčející lvi, kteří jsou představiteli Anglie. Motiv strážných lvů pochází již z doby Richarda I. Lví srdce.

V druhém poli se nachází lev ve skoku. Ten je znakem Skotska a námět pochází z doby panování Jindřicha II.

Ve třetím poli je znázorněna harfa, která představuje Severní Irsko. Právě na tento prastarý irský nástroj hráli Keltové již v 5. století př. n. l. Na štítě je posazená nádherná královská koruna Anglie. Celý znak je obpleten provazem, na kterém stojí nápis "DIEU ET MON DROIT" ("Bůh a mé právo") a "HONI SOIT QUI MAL Y PENSE" ("Hanba tomu, kdo špatně smýšlí"). Na pravé straně drží znak korunovaný lev a na levé straně bájný jednorožec. Štít je posazen na půvabných rostlinách, jimiž jsou růže, bodlák a trojlístek. Rostliny opět představují Anglii, Skotsko a Irsko.



Mince je určena všem obdivovatelům Spojeného království, historie a kultury. Také ji můžeme doporučit jako dobrou koupi investorům.




Redakční rada EKKA-Gold


Redakční tým společnosti EKKA-Gold tvoří:

Lucie Kaletová

Maja Kaletová

Ivan Tománek



Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.