Zákaznická podpora

"Sedmero" zlata a vzácných kovů

Rady a tipy

Zlaté sedmero důvodů, proč zlato patří do majetku každé rodiny:

1. OCHRÁNCE ÚSPOR

Investiční zlato uchovává dlouhodobě kupní sílu úspor, je tedy ochránce úspor
Ve světě proměn a finančních zvratů je zlato inteligentní součástí celkového majetkového portfolia, která z dlouhodobého hlediska pozitivně přispívá k jeho celkové výnosnosti.

2. POJISTKA PROTI VYVLASTNĚNÍ
Investiční zlato je pojistkou proti systémovým a politickým zvratům.
Zlato vždy činilo svého majitele imunním proti selhání politických vlád.

3. ANONYMITA A NEZÁVISLOST
Zlato je jednou z posledních forem anonymního a nezávislého vlastnictví.
Vlastnictvím fyzického zlata nepodstupuje jeho majitel žádná rizika třetích stran (bank, pojišťoven, institucí, státu, vlády apod.).

4. OKAMŽITÁ LIKVIDITA
Investiční zlaté slitky nebo mince jsou velmi likvidní.
Zpětný odprodej zlata se realizuje, podobně jako u akcií, za aktuální tržní ceny. U solidního obchodníka trvá tato operace jen několik minut a peníze máte v ruce.

5. ZISK BEZ DANÍ
Investiční zlato se obchoduje bez DPH a daně ze zisku.
Případný zisk ze zpětného prodeje investičního zlata je pro fyzickou osobu osvobozen od daně z příjmu.

6. MOBILITA ZLATA
Majitel investičního zlata koncentruje velkou hodnotu do malého objemu. 
Je-li třeba, je možné vzít s sebou do kapsy obrovskou hodnotu.

7. GLOBÁLNÍ MĚNA
Zlato je celosvětově akceptovanou měnou.
Zlato ve své funkci peněz za 2500 let nikdy nezbankrotovalo, neboť obsahuje lidskou práci. Na rozdíl od státem emitovaných bankovek. Zlato jako peníze znají a akceptují lidé po celém světě.

Závěr:
Znalost finančních dějin lidstva a zdravý selský rozum (mnohdy rozdílný od řady státem honorovaných finančních expertů) velí zařadit včas a v rozumné míře do rodinného majetku slitky a mince ze vzácných kovů. Rozumnou mírou rozumí většina odborníků 5 až maximálně 20% celkového majetku rodiny.
Jelikož finanční debakly přicházejí bez avíza, je důležité kupovat investiční slitky a mince dříve, než se tak stane. Podobně jako je tomu při pojištění domu nebo nemovitosti…

Zdeněk Ďuriš, Ing. Finanční analytik, investor

O autorovi:
Sílí hlasy těch, kteří mají za to, že politika centrálních bank postavená na tisku peněz v globálním rozměru selhává. Nejenže nevede ke kýženému pozitivnímu ekonomickému efektu, nýbrž způsobuje nafukování spekulativních bublin, jejichž splasknutí ohrožuje samotný finanční systém.

Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.