Zákaznická podpora

Platina: Vzácný kov je připraven pokračovat ve vzestupném trendu

Analýzy

V současném období lze zaznamenat patrné signály růstu cen platiny. Po dosažení cenového vrcholu 1300 dolarů za trojskou unci na začátku února došlo ke korekci a následně až k pádu na hranici 1100 dolarů za trojskou unci.
Přesto se zdá, že je tento drahý, bílý kov připraven pokračovat v růstovém trendu na trhu surovin. Ambicióznější cíl byl byl kolem 1700 dolarů. První signály oslabení bychom zaznamenali při dosažení hodnoty 1180 dolarů, příp. pokud by došlo pokles kurzu na trhu komodit na 1100 dolarů. Platina, jež je hojně používaná v průmyslu nebo v lékařství by mohla ekonomicky vytěžit na procesu výměny průmyslové složky Palladia, které v minulých dnech dosáhlo nového absolutního topu $ 3000/Oz.

Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.