Zákaznická podpora

Centrální banky nakupovaly zlato i v roce 2018

Aktuality a zprávy

Podle posledního reportu Světového zlatého koncilu (World Gold Council ) patří centrální banky mezi největší investory fyzického zlata s celkovým držením více než 30.000 tun. Celkové rezervy centrálních bank rostly i v roce 2018. Čisté nákupy (nákupy po odečtení prodejů) za prvních 10 měsíců roku 2018 činily 351,50 tuny zlata, což je o 17 % více než v roce předchozím a nejvíce od roku 2015.
Mezi nejaktivnějšími centrální banky patřily Rusko (+450 tun), Kazachstán (+83,1 tun), a Turecko (+153,2) tun. Také dříve neaktivní banky jako Polská (+25 tun) a Maďarská (+31,5 tuny) a Indie (+28,7 tun) obnovily v roce 2018 nákupy zlata do svých národních depozit.


Zdeněk Ďuriš, Ing. Finanční analytik, investor

O autorovi:
Sílí hlasy těch, kteří mají za to, že politika centrálních bank postavená na tisku peněz v globálním rozměru selhává. Nejenže nevede ke kýženému pozitivnímu ekonomickému efektu, nýbrž způsobuje nafukování spekulativních bublin, jejichž splasknutí ohrožuje samotný finanční systém.

Přidejte se k odběratelům našich zpráv a analýz. Registrací k odběru našeho newsletteru získáte zdarma přístup ke kvalitním obsahům a analýzám, které jsou jinde předmětem placeného servisu.

Cookies
Tento e-shop a partneři potřebují Váš souhlas k využití jednotlivých dat, aby Vám mimo jiné mohli ukazovat informace týkající se Vašich zájmů. Souhlas udělíte kliknutím na políčko „Souhlasím“.